Свесрпски Козачки Савез „СКС“ суорганизатор добротворног Светосавског бала

 

 

Свесрпски Козачки Савез суорганизатор добротворног Светосавског бала

У организацији Кола српских сестара “Босиљка Боса Павловић”, у суботу 25. јануара у ресторану “Витез” организован је 28-сми по реду , Традиционални добротворни Светосавски бал .

“ Сви који су платили улазницу за свечани бал су добротвори и добродошли су на овакву врсту забаве “истакла је председница удружења Јасмина Живковић.

Вече је започето како то традиција налаже, Химном Светом Сави коју је извела Јелена Јевтић и певачка група , ученици Музичке школе Стеван Мокрањац које је припремила проф.Марта Благојевић.

Након химне присутним званицама и гостима, обратио се протојереј Предраг Радаковић из цркве Свете Петке ,који је у име епархије браничевске честитао свима празник који предстоји и говорио о значају првог српског просветитеља Светог Саве.

На овој вечери је представљен је и историјат удружења а председница кола Јасмина Живковић уручила је Повеље заслужним пријатељима који су помогли рад удружења.

Повеље су уручене Дубравки Дружијанић која је направила химну удружења као и Маји Скендеровић Бонић уметничком директору плесног студија Амадеус са којим ово удружење има успешну дугогодишњу сарадњу.

Овај пут за разлику од 28 прошлих година њима се у организацији бала придружују и многа удружења и друштва из Пожаревца која имају заједнићки именитељ-неговање традиције,духа и доброчинства.

КУЛТУРНО ПРОСВЕТНА ЗАЈЕДНИЦА , РОТАРИ КЛУБ ВИМИНАЦИЈУМ УДРУЖЕЊЕ РАТНИХ ВЕТЕРАНА , УДРУЖЕЊЕ ПОТОМАКА РАТНИКА 1912-1920,УДРУЖЕЊЕ ВОЈНИХ ПЕНЗИОНЕРА, ДРУШТВО ЗА НЕГОВАЊЕ ТРАДИЦИЈА ОСЛОБОДИЛАЧКИХ РАТОВА ДО 1918, СРПСКО-РУСКО БРАТСТВО „АЛЕКСАНДАР НЕВСКИ“, УДРУЖЕЊЕ ГРАЂАНА СРПСКО- РУСКОГ ПРИЈАТЕЉСТВА ЗА БРАНИЧЕВСКИ ОКРУГ „АНЂЕЛИ“ и СВЕСРПСКИ КОЗАЧКИ САВЕЗ

Посебну захвалност,дугујемо саветнику за културу врховног атамана СКС за Балкан, проф. без. коз. кап.Перенчевић Предрагу који је осмислио, организовао и водио културно уметнички програм у којем су учествовали:

Доба балова са блиставим дворанама и великим плесним подијумима је прошло. Али друштва као Коло српских сестара И друга то вече придружена, која негују традиционалне вредности ,бар на трен су нас вратила у то романтично доба високих моралних начела.

Кроз овакве као и кроз низ других пројеката Свесрпски Козачки Савез  „СКС“ штити и промовише традиционалне вредности нашег народа и то ћемо наставити и у будућности.

Слава Богу што смо козаци!

 

    

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *