„СКС“ ПРИЗНАТ У РУСИЈИ КАО ЈЕДИНСТВЕНА АКРЕДИТОВАНА КОЗАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА У СРБИЈИ

Браћо козаци, Атамани, припадници „СКС“, дозволите да Вас информишемо да је наш „Свесрпски Козачки Савез“ после званичне регистрације Савеза у АПР, добио званично признање (акредитацију) од стране Врховног Атамана, посланика Државне Думе, козачког генерала Виктора Водолацког, као јединствена козачка организација, чији је статус потврђен од стране највећег и најутицајнијег козачког савеза „СКВРиЗ“. Кроз ово признање смо добили и статус званичног представника (партнера) Руског Козачког Савеза на Балкану.

Изузетна нам је част, да смо ми једини Козачки Савез, који је признат у Русији и који је добио званични статус, што свим нашим члановима, даје такође статус и признање. Захваљујући томе, сва звања, чинови, регалије нису бутафорија (што је случај код свих других не признатих и самопрокламованих), већ имају потпуни легалитет.

Ниже можете прочитати превод дописа Врховног Атамана, генерала Виктора Петровића Водолацког. 

Драга браћо Козаци!

Браћо Срби!

Са великим задовољством сам сазнао да је недавно у Србији регистрован  „Свесрпски Козачки Савез“, који су основали неколико козачких организација на челу са опуномоћеним представником „СКВРиЗ“ за Балкан, козачким Пуковником Драганом Станојевићем.

Русија је данас налази у процесу консолидације цивилног друштва у којој козачки народ добија своје историјско заслужено место припадања као и права која реализује на основу актуелних Закона. У складу са тим, спроводи се интеграција и уједињење Козака како у Русији тако и иностранству, што претпоставља и посебан третман т.ј. акредитацију козачких удружења у иностранству. У последње време се појавило много козачких удружења и организација, које имају сумњиву репутацију, не придржавају се козачких обичаја и традиције.

Ми смо радосни што је у Србији основан и регистрован „Свесрпски Козачки Савез“ , као јединствена козачка организација, која има нашу акредитацију и која је наш, званични представник.

Сада наша браћа у Србији, имају могућност, да преко „Свесрпског Козачког Савеза“ постану наша јединствена козачка породица.

Молим све козачке организације да прихвате „Свесрпски Козачки Савез“ као нашег јединственог званичног Представника у Србији.

Честитам козачком пуковнику Драгану Станојевићу и „Свесрпском Козачком Савезу“ – СКС на формирању и државној регистрацији.

Врховни Атаман, Савеза Козака-Бораца Русије и Иностранства (СКВРиЗ)

Козачки генерал Виктор П. Водолацки

 

ВЕЛИКА ЧАСТ: „Свесрпски Козачки Савез“ признат у Русији као јединствена акредитована козачка организација у Србији!

 

                            Владимир Путин, Дмитриј Медведев и генерал Виктор Водолацки

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *