ОБАВЕШТЕЊЕ О ИЗБАЧЕНОМ СЛАВОЉУБУ СТОЈАНОВИЋУ ИЗ СКС

Принуђени смо да обавестимо све наше чланове и браћу козаке,да се и код нас у Савез често убацују људи који имају за циљ нешто сасвим друго од оног што је циљ козака. Свесни смо да као јединствена легално призната козачка организација у Србији имамо посебну пажњу из разних центара, као и покушаја подривања самог Савеза и козачке идеје.  Тако смо установили једног „члана“ који је очигледно имао тај задатак, због чега Вас информишемо, да би избегли  могуће последице деловања тог лица. 

ОБАВЕШТЕЊЕ !

Обавештавамо све чланове Свесрпског Козачког Савеза „СКС“ као и придружене чланове, да је досадашњи Атаман за Браничевски окгуг, Славољуб Стојановић смењен и истеран из СКС.

Због јавности објављујемо фотографију Славољуба у униформи и ознакама СКС!

Због константног нарушавања козачких правила, Статута, злоупотребе положаја, манипулација људима и низом других грубих и тешких повреда, Славољуб Стојановић је избачен и Свесрпског Козачког Савеза.
У складу са тим, обавештавамо Вас да он више нема право на било какво деловање или наступање у име СКС као и да његов статус козака није ни потврђен, јер се лажно представљао као козачки пуковник а да никада није нити од СКС нити од Руског Савеза добио било какво звање.

Упозоравамо такође да нема право да носи униформу утврђеног образца СКС, било какву симболику, значке, униформе, легитимације, чинове и све друго што је везано за СКС и СКВРиЗ.

Врховни Атаман и званични представник Руског Савеза СКВРиЗ за Балкан Драган Станојевић,је издао забрану коришћења било какве симболике СКВРиЗ без писмене дозволе и чланства у СКС. 

Све поступке и радње које је он извршио или буде извршио са било каквим лицима, правним или физичким немају никакве правне и друге последице и обавезе према СКС или СКВРиЗ.

Такође обавештавамо све чланове да било која одлука, коју је донео Славољуб Стојановић а која није писмено утврђена Врховним Атаманом СКС Драганом Станојевићем, је не важећа.
Сва звања, чинови, легитимације и друга симболика исто тако се сматрају ништавним, уколико нису утврђене Врховним Атаманом и Управом СКС. 

Такође упозоравамо, да су издате легитимције, грамате и други документи од стране Славољуба Стојановића у име СКС без оригиналног потписа Врховног Атамана СКС Драгана Станојевића нису важеће. На жалост, поседујемо информације да је доста докумената злоупотребљено, како печати тако и потписи, што ће бити разматрано у процесуалном процесу против указаног лица.

Располажемо информацијама да је истерани Славољуб Стојановић украо и злоупотребио грбове, знакове и друге симболе СКС и СКВРиЗ, због чега ће такође бити предузете одговарајуће мере.
Упозоравамо све оне који буду користили украдену симболику, да ће такође бити предмет разматрања правног процеса.

Сви додељени чинови и звања су лажна и не легитимна, јер Славољуб Стојановић нема никакво право да било шта додељује у име козака, пошто уопште није козак нити је икада у Русији признат у било ком својству! А од момента избацивања из СКС у Руском Козачком Савезу је непожељна особа и биће предузете одговарајуће мере за злоупотребу и манипулацију козачком традицијом и правилима.

У даљем периоду ћемо Вас обавештавати о информацијама којима располажемо, све са циљем да се заустави даља злоупотреба и манилупулација указаним лицем. Напомињемо да је козачка традиција Руска традиција, да сви козаци било где у свету не могу бити козаци нити могу деловати, ако немају акредитацију из Русије. У супротном случају, свако може регистровати удружење и доделити сваком појединцу звање маршала, министара одбране, генерала галактичке војске и сл.

Желимо да упозоримо да у Русији постоји традиција, сви који носе некаква звања која нису акредитована у Русији, доживе непријатне тренутке у складу са козачким традицијама, где се откидају еполете, добијају ударци нагајком (бичом) и прогони са територије. Не дозволите да доживите такву срамоту и непријатност.  

Сви они који су положили заклетву или приступили СКС и желе бити део званичне организације као јединствене акредитоване од Руског Савеза, треба да се јаве лично нама ради решавања њиховог статуса и даљег учествовања путем меила serbskaorg@gmail.com  или другим доступним средствима. !

Ниже постављамо информацију о утврђеној симболици СКС коју нико други нема право да користи а злоупотреба је кажњива по Закону. 

 

 

               

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *