Козаци „Благовести“ примљени у БЦ СКРРиИ

 Обавештавамо све козаке, да је на основу захтева, удружења козака Србије „Благовести“ донета ОДЛУКА о ПРИЈЕМУ ове организације у састав Балканског Центра „Савеза Козака-Ратника Русије и Иностранства. На челу ове козачке организације се налази Атаман Стево Вранић.

Удружење козака Србије „благовести“ су прва организација у Србији, која је примљена у састав савеза козака. Делегација „Благовести“ је боравила са званичном посетом у Москви где им је била предостављена сва потребна информација и начин сарадње.

У наредном периоду ће бити више информација о плановима, решењима и сарадњи са овом највећом козачком организацијом у Србији.  Такође ће бити постављена информација о станицама и атаманима из разних региона Србије. 

 

 

SAOPŠTENJE SRPSKIM KOZACIMA
3.12.2016 g održan je Veliki krug Saveza kozaka Rusije rata i inostranstva .Kozački savez Srbije je prisustvovao kao punopravan član .Nama je ukazana velika čast i da postanemo deo te organizacije koja je i opet na Velikom krugu donela zaključke i odluke ,i da u saradnji sa bratom Draganom Stanojevićem članom glavnog štaba -koordinatorom za Balkan,ojačamo i duhovne i ekonomske veze sa braćom kozacima i Rusije i ostalih pravoslavnih zemalja .
Tako da nam prestoji veliki rad ,da bračo kozaci da svaka naša kozačka stanica uradi na Ruskom jeziku sve predloge ,projekte i ponude i tako objedinjene pošaljemo u Rusiju na obradu.
Mnogo je i bitna činjenica da ponudimo ono što stvarno imamo,
Moramo aktivirati sve naše stanice i kancelarije URSES a , da ponude ,projekte ,predloge pošaljemo ODMAH ,
Napominjem da je i poseta Ruske delegacije koja je bila pre kruga definisala neke stavove i dala smernice i načine i ponude i tražnje i na neki način postavila IDEJNI PROJEKAT budućeg ekonomskog povezivanja sa braćom Rusima
Svaka ponuda data mora biti na Ruskom jeziku ,i ona uključuje analizu interes obe strane .Mi svakako moramo u nekom budućem povezivanju i ukrupnjavanju ponuda kroz sistem zadrugarstva ,klastera ,udruženja dati kao organizacija i svioj doprinos
ZATO braćo kozaci idemo da se dokažemo radom ,postavimo sebi za cilj da sa braćom Rusima produbimo ,ojačamo saradnju i u ekonomiji i kulturi i tako ojačamo i kroz duhovnost.
Zakljuci Velikog kruga pretežno su i bili da EKONOMIJA postane generator povezivanja i jačanja ostalih veza .
U naradenom periodu ,formiranje elekztonske baze podataka i u Vrbasu i u Nišu i Beogradu kao i u našim stanicama u Republici Srpskoj i Crnoj Gori sa ciljem lakšeg i efikasnijeg funkcio0nisanja .
Za ovih nekoliko godina , zadnjih u Srbiji ,pored u stečaju propalih prerađivačkih kapaciteta ,napuštenih oranica ,zapušzenih voćnjaka i vinograda ,mi smo u mogućnosti da kroz projekat Reviliotizacije sela koje smo uradili spremni smo našoj braći ponuiditi i svu logistiku ,naravno stručnu ,pravnu i tehničku .Veoma važna činjenica da se kroz sve naše stanice uradi i program učenja Ruskog jezika , intevizira saradnja na svim duhovnim i kulturnim poljima ,organizuje pobratimstvo sa gradovima sličnim u Rusiji .
Siguran sam braćo kozaci da ovako naslonjeni na majku Rusiju i da kroz stručnost koju posedujemo MOŽEMO i moramo uspeti ,ekomomski postati jači i postaviti tako i druge temelje naše saradnje ZATO sve stanice u Srbiji R Srpskoj C Gori dostavljajte našoj kozačkoj zadruzi ponude ,projekte ,ideje
LJUBA KAZAKI I TAKO NAM BOG POMOGAO
Ataman Kozačkog saveza Srbije -Blagovesti Stevo Vranić koz puk

 

One thought on “Козаци „Благовести“ примљени у БЦ СКРРиИ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *