Делегација „СКС“ посетила устанички Орашац и Карађорђа

Делегација козака Свесрпског Козачког Савеза, на челу са врховним атаманом Драганом Станојевићем, обележила је дан државности присуством у устаничком Орашцу, на ком су одали почаст устаницима и Карађорђу. У саставу делегације поред Врховног атамана Д. Станојевића, били су атамани; Новак Шљиванчанин, Славољуб Стојановић, Михајло Арнаут.

Делегацију „СКС“ дочекала су браћа Равногорци на челу са Председником Момчилом Живковићем и Миланом Баришићем. Заједнички су одали почаст у Марићевића Јарузи, посетили храм, а онда одржали заједнички састанак.

На састанку са руководством Равногорског покрета, договорена је стратешка сарадња. Такође је потписан меморандум и договор о сарадњи. 

На дан сретења створена је станица Свесрпског Козачког Савеза у Тополском округу, где је за атамана изабран Срђан Срећковић (претходни председник Равногорског Покрета). 

Обавештавамо  да 17.02.2019 испред хотела Москва у Београду, Свесрпски Козачки Савез са другим покретима организује митинг против нелегалне сецесије Космета.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *