Делегација СКС на прослави 75 година ослобођења С.Митровице

     

Поводом 75 година слободе Сремске Митровице пред више од стотину присутних 25 делегација, међу којима и делегација Свесрпског Козачког Савеза,  положиле су венце у меморијалном комплексу Спомен гробље а на гробницу ослободилаца ( партизана, црвеноармејаца и војника Бугарске армије ).  После полагања венаца интониране су химне:Србије, Русије и Бугарске. Присутнима су се обратили:

 

        Историјски архив „Срем“ је  у препуној барокној сали Музеја Срема, организовао отварање изложбе фотографија из Архивског фонда Москве. На отварању су се обратили директор ИА Срем Дејан Уметић, председник Скупштине града Сремска Митровица Томислав Јанковић.У музичком делу је наступао Александар Токовић а стихове је казивала Јасна Арбанас. Изложбу је отворио Жељко Лаиновић заменик покрајинског секретара.                                                                                       

Затим је  у Скупштини града Сремска Митровица одржана Свечана академија на којој се присутним званицама и гостима обратио градоначелник Владимир Сенадер.

Након завршене академије дружење је настављено у Ловачком дому Лаћарак.Све присутне и ветеране  II Светског  рата у име СКС поздравио је коз.кап.Предраг Перенчевић саветник за културу врховног атамана .Честитао им је јубилеј ослобођења града и пожелео да га увек овако у миру, слози и здрављу прослављају.

                                                                                           

                                                                                    

         -Бора Славкић-учесник борби за ослобођење и председник МУБНОР-а Лаћарак

        -Мијољуб Јосиповић председник Општинског одбора СУБНОР-а Богатић и

        -пуковник Бора Ерцеговац председник СУБНООР-а Београд

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *