Делегација „СКС“ учествовала у отварању споменика погинулим Руским борцима

 

Свесрпски Козачки Савез „СКС“  као јединствени признати Савез Козака у Србији, имао је част да уз подршку Руске Федерације и других организација буде иницијатор и учесник отварања реновираног споменика палим борцима Црвене армије у селу Бочар, Нови Бечеј, који је отворен  04.10.2020 уз свесрдну помоћ и организацију руководства Новог Бечеја на челу са градоначелником Сашом Максимовићем. 

Делегација СКС је положила венац и знак поштовања погинулим за нашу слободу. У саставу наше делегације учествовали су и представници удружења „Александар Невски“ као и удружење „Анђели“.

Представник Свесрпског козачког савеза, саветник врховног атамана Предраг Перенчевић, обратио се окупљенима уз поздравну реч, истакавши важност добрих српско – руских односа јер се српском народу једино Русија увек показала као искрен брат и савезник у најтежим историјским треницима као што је био Други светски рат.

Он је у име окупљених организација и Савеза Козака Србије уручио Захвалницу Председнику општине за помоћ и подршку у реализацији овог важног пројекта.

Свесрпска Козачки Савез ће наставити са реализацијом оваквих пројеката, који за циљ имају очување сећања на жртве које су понели за одбрану Отаџбине наша руска браћа, заједно са нашим херојима.

 

[ngg_images source=“galleries“ container_ids=“11″ display_type=“photocrati-nextgen_basic_thumbnails“ override_thumbnail_settings=“0″ thumbnail_width=“240″ thumbnail_height=“160″ thumbnail_crop=“1″ images_per_page=“20″ number_of_columns=“0″ ajax_pagination=“0″ show_all_in_lightbox=“0″ use_imagebrowser_effect=“0″ show_slideshow_link=“1″ slideshow_link_text=“[Show slideshow]“ order_by=“sortorder“ order_direction=“ASC“ returns=“included“ maximum_entity_count=“500″]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *