Часни Атамани из „Благовести“ траже одговоре на понашање руководства

Као што смо обавестили козаке, руководство „Благовести“ манипулише козацима, свесно ствара проблеме и раскида односе са врховном козачком организацијом и њиховим представником за Балкан.

Часни козаци који су прозрели све то, постављају питања руководству удружења „Благовести“ и посебно изражавају незадовољство ткзв.начелнику штаба Недељку Курилићу,који штетно делује по организацију. Ниже се можете упознати са садржајем писма који је упутио атаман Симић. Из садржаја овог писма, можете видети лажи и манипулације које се дешавају у врху организације као и не поштовање козака и статута,јер су појединци узурпирали права козака и удружење.

 

Pismo Vranicu i Kurilicu zbog OSTRUZNICE (1)

 

Главном атаману БЛАГОВЕСТИ

Стевану Вранићу

начелнику штаба и председавајућем на састанку атамана у Остружници

Недељку Курилићу

 

 

            Многопоштована господо,

 

            Изражавам  дубоко неслагање начином припреме, као и вођења седнице, одржане у Остружници у суботу 24. јуна ЛГ 2017, када се јасно видело намерно кршење Статута, свесно одступање од раније договореног, ваше личне жеље, које сте морали „истерати“, па и по цену опстанка Козачке организације „Благовести“.

            Господине Вранићу, више пута сам истицао да ја хоћу рад само по Правди и Истини, по кодексу части козака, те стриктно придржавање постојећих правила, у овом случају Статута, као и Правилника, који још не постоји. Познајемо се довољно дуго и сарађујемо довољно дуго, али сам схватио да сам у заблуди, мислећи да међу нама има поверења! Да тога нема показало се на поменутој седници, али и неким ранијим „радњама“.
            Ви сте, господине Вранићу, пре десетак дана, мени казали да ће те сазвати СКУПШТИНУ козака, на којој би се гласало о доношењу новог Статута, основног документа, за који сам, на „непостојећем“ (!) састанку у Врднику од пре два месеца, добио мандат да урадим ПРЕДЛОГ и дам Вама на преглед и усаглашавање, а Ви проследите даље. Уместо Скупштине, која једина тај акт може донети, у телефонским порукама, Ви сазивате Атаманску управу, али на исту позивате и локалне атамане, тј. атамане Козачких станица. Питао сам се шта се тиме хоће постићи, а постало ми је потпуно јасно у Остружници.

            Тек на самој седници обавештени смо о измени Дневног реда, убацивањем тачке о избору атаманске управе! Обавештавам вас господо, главни атамане и начелниче штаба, да је та тачка, коју сте нам наметнули, а господин Курилић сурово прогурао, НЕЛЕГАЛНА И НЕЛЕГИТИМНА! По још увек важећем Статуту, као и предлогу за нови, Атаманска управа ВЕЋ ПОСТОЈИ! (Фале јој само још атаман за Град Београд…). Јасно вам је да Атаманску управу једино може да бира Скупштина, а никако Атаманска управа Атаманску управу! Тиме сте извршили УДАР на темеље организације у целини!

            На блиц састанку, пре званичног састанка, (Вранић, Симић, Ускоковић, Станојевић), позивали сте ме, господине Вранићу да не дижем тензију, посебно у вези Статута, такође и господина Драгана Станојевића, коме је, како сам сазнао, начелник штаба г. Курилић, послао писмо мејлом, у коме тврди да Козачка организација „Благовести“ није у саставу Савеза козака Русије, који води генерал Водолацки!!!

            Питам вас обојицу: ко је овластио начелника штаба, господина Курилића да у име Козачке организације „Благовести“ напише то званично писмо координатору за Балкан господину Станојевићу?! Господо, зашто сечете грану на којој седите?! Наравно, писмо нисам лично видео, ни прочитао, али када је, на крају састанка, господин Станојевић  покушао да исто прочита и разјасни, Ви, господине Курилићу, као председавајући, категорички му не дозвољавате да говори! Ви, који сте му то и писали! Уз то, правите се као да га не знате и разјарено питате ко га је позвао на састанак! Иако је Станојевић рекао да га је позвао главни атаман Вранић, и даље одбијате! Знам за то, јер ме је лично Вранић о томе обавестио, те сам Вам два пута довикнуо: „Да, јесте, главни атаман га је позвао, и ја  лично“! Не вреди, Ви праскате, намерно правите галаму! Тако је господине Курилићу, поред Вранића, главног атамана, господина Станојевића сам позвао и ја, јер сам са њим пријатељ на друштвеној мрежи Фејсбук. Да нећете, можда, због тога да ме казните?! Да нећете, можда, лично донети одлуку о мом искључењу из ове организације?! Ако сте Ви били председавајући и водили састанак, (вероватно сте сами себе и изабрали за ту улогу), то не значи да можете и да РУКОВОДИТЕ! Ако сте Ви начелник штаба, ја сам атаман за централну и источну Србију! Ако нешто није како треба у овој организацији, а много тога није, ако икако можете, уприте прстом у мене и реците макар једну ствар за коју бих ја могао сносити одговорност! Не можете, наравно, ни Ви, ни било ко други, јер сам частан и поштен човек, уз то човек са огромним животним искуством.

            …Иако сам се два пута јављао, говорећи да је овакав избор Атаманске управе у колозији са већ постојећим Статутом, као и новоприпремљеним, што значи, како горе рекох и нелегалан и нелегитиман, Ви ме не чујете, чујете само оно што Ви хоћете да чујете! На тај начин увредили сте моју личност! Знате да, по Дневном реду, следи тачка о Предлогу новог Статута, а хајдучки гурате избор Атаманске управе, на седници Атаманске управе! То, господине, господо, не може да прође! Или, по вама, може?!

            Предлажем вам да, ако сте и мало часни, повучете прогурану тачку о Атаманској управи, да се званично извините коорадинатору за Балкан, господину Драгану Станојевићу, или сте, можда, намерни да „Благовести“ од сада делују као неко локално ловачко, ватрогасно, и слично друштво! Уколико сматрате да сте ви у праву, да ову организацију водите у светлу будућност, уз прикривање истине о правом стању ствари, онда покрените поступак за моје смењивање. Или је боље да и то урадите нелегално?!

            Господине Курилићу, како чујем, били сте успешан човек, овде и у Русији, са доста добрих веза, што све поздрављам. Без обзира, много сте ме разочарали! Господин Вранић зна, а и Ви би сте требали знати да ја имам звање много веће, значајније од овог које имам у Козачкој организацији „Благовести“. То звање је наследно и нико ми га не може одузети. Везано је баш за козаке, истакнуте козачке атамане и старо је преко два века! Но, нека вам то господин Вранић објасни, ако хоће. Тога има и у мојим књигама.

            Као културан и верујући човек, иако уз велико разочарење, призив Светога Духа на вас!

 

У Крушевцу,                                                                Томислав Симић  Калпачки 

25.06. ЛГ 2017.                                                            атаман за централну и источну Србију,

                                                                                       козачки пуковник

 

37 thoughts on “Часни Атамани из „Благовести“ траже одговоре на понашање руководства

  1. Лажни коментатори,
   има ли у Србији иједан частан козак, осим пуковника Станојевћа.
   Кога су преварили Видаковић и Вранић?
   Наведите и отале преваранте, да знамо.

 1. Браћо,полако са коментарима, немам ја лични проблем ни са једним, Мој задатак је да помогнем свима који желе и поштују правила да буду део савеза козака. Ја не желим да се мешам у Благовести, али не могу да дозволим ни манипулацију јер то наноси штету свима. Сваки чсни козак може и треба да ми се јави ако му је потребна информација,смреман са да је дам.

  1. СВИ КОЗАЦИ КОЈИ СУ ПОЛОЖИЛИ У ЦРКВИ ЗАКЛЕТВУ СУ ЧАСНИ Незнам ни за једног нечасног АЛИ молим Вас зашто урушавати организацију писањем оваквих текстова ,НИКО нема право на то и ово изазива лавину и нажалост служи непријатељима ПО кодексу козака СВАКО омаложавање и јавно изношење оваквих речи крши се копдекс и жестоко санкционише и такав који то ради НИОЈЕ КОЗАК и не може бити ПА ИЗВОЛИТЕ БРАЋО БЛАТИТЕ ЈЕДАН ДРУГОГ или неко има други циљ ,ради за неког другог РАЗМИСЛИТЕ МОЛИМ ВАС

   1. V sami ne znate sta hocete,koljete se izmedju sebe,ovaj ataman sto pise je vas ataman i pise o vama,pa ko je ovde lud! Kozaci,napustite vi ovo ruglo i dodjite kod nas www. kozaci.org

 2. Ima jos lazni koji se zove bas kao ti Nebojsa ) Da li je to slucajno )) Samo je taj klinicki slucaj… Dragane, samo guraj,ti si do sada pokazao svoje lice,nemoj dozvoliti prevare i lazi jer ih je i previse. Cast iskrenim i postenim kozacima!

 3. Деагане,
  Реци твојим присталицама да се понашају пристојно, да атамане и козаке на твом сајту не називају ружно, прихватање таквих коментара је твоје лице.
  Колико запослених има Центар и где се налази, имам групу козака која би вас посетила да приступи

 4. ЖАО МИ ЈЕ ДА СЕ ПИШУ ОВАКВИ КОМЕНТАРИ.Друго Балкански центар није регистован код нашег АПР а и волео бих да се и регистује па да коначно и он преузме улогу за коју је и по наредби гл.атамана и намењен АЛИ поред тога јавност је стекла слику да је центар озваничен и регистован ,а ми само тражимо да се буде по законима Србије и да се не створи ХАЈДУЧИЈА Како би било да и Ми искористимо наш сајт и пласирамо у јавност овакве ствари ,једва чекају непријатељи ,да нас сатанизују ,ЗАТО и молим све козаке да се сусдрже свих коментара а проблеме решавају изм себе -ВРАНИЋ

  1. Hajducija si ti Stevo Vranicu i sto dalje od vas to bolje! Dodjite kod naseg Vidakovica da vidite sta su kozaci a ne kod ovog zastavnika Vranica 🙂

  2. Pojam udruženja

   Član 2

   Udruženje, u smislu ovog zakona, jeste dobrovoljna i nevladina nedobitna organizacija zasnovana na slobodi udruživanja više fizičkih ili pravnih lica, osnovana radi ostvarivanja i unapređenja određenog zajedničkog ili opšteg cilja i interesa, koji nisu zabranjeni Ustavom ili zakonom.

   Na političke stranke, sindikate, udruženja organizovana radi obavljanja određenih delatnosti u cilju sticanja dobiti, sportske organizacije i udruženja, crkve i verske zajednice, spontana privremena povezivanja više lica i druga udruženja čiji je rad uređen posebnim zakonom, odredbe ovog zakona shodno se primenjuju u pitanjima koja nisu uređena tim posebnim zakonom.

   Na udruženja koja nemaju status pravnog lica, shodno se primenjuju pravna pravila o građanskom ortakluku, osim ako ovim zakonom nije drugačije određeno.

   Zabranjena su tajna i paravojna udruženja.

   Значи, да појаснимо:
   Стево Вранић прозива Балкански центар савеза Козака да није регистрован у АПР. У првој реченици овог члана је јасно дефинисано шта представља удружење. Значи, НЕДОБИТНА ОРГАНИЗАЦИЈА ЗАСНОВАНА НА СЛОБОДИ УДРУЖИВАЊА ВИШЕ ФИЗИЧКИХ ИЛИ ПРАВНИХ ЛИЦА.
   даље, у другој реченици стоји да се на УДРУЖЕЊА КОЈА СУ СТВОРЕНА РАДИ СТИЦАЊА ДОБИТИ јасно примењује овај закон и тако даље.
   Кључна ствар је да Балкански центар НИЈЕ удружење које је створено ради стицања добити. такође НИЈЕ ни војно удружење јер истиче фолклор и историјске вредности козаштва. Можда си ти Вранићу превише усредсређен на стицање добити па ти ови појмови тешко улазе у главу. АЗакон је јасан. То и твоји саветници које сад имаш треба да знају да је манипулацијама КРАЈ.

 5. Ха ха ха, козаци Вранића,какав смех и лакрдија! Једини козаци у Србији су козаци нашег атамана Видаковића! Сви остали су лажни и само се играју козака!

 6. Видаковић има 8 козака. Свака част свим козацима, сви су козаци добри и поштени православци, чувари и заштитници отечества и ћирилице. Вранић је магнет за русе, организовао је 20-так козачких станица у Србији, довео руске привреднике у Ниш, Ваљево, Крагујевац, Копаоник, локални атамани станица организоваће козачка хазјајства . Коме се не свиђа код Вранића нека слободно пређе код Видаковића или Ђинђића, нема разлике, они су регистроване козачке дружине.
  Чувајте се самозванаца, хвалисаваца који брчкају по бари тражећи рибу.

 7. Очигледно је да су Курилић и Вранић инструисани од стране делова обавештајних структура Србије који су антируски оријентисане и настројене. Лично сам у Статуту Благовести видео у Члану 8. да је сарадња са Савезом Козака Ратника Русије и иностранства / СКВРиЗ где је саопштено да кроз консултације и усаглашавања, представља претходни услов и гарантију за реализацију основног задатка и постављених циљева БЛАГОВЕСТИ. Такође, читао сам и документе да јсу Благовести примљене у СКВРиЗ под јасно дефинисаним условима где је цела Козачка организација централизована из разлога одстрањивања деловања организација које не пролазе нормативе за пријем који су унапред познати и веома прецизни. Ово се дешава из разлога што Русија не жели да гарантује више за лажне Козаке који дејствују супротно њеним интересима, а задиру и у сферу политике и свих осталих друштвених дешавања.
  Треба да је јасно господи Курилићу и Вранићу да је њихова мисија завршена у смислу варања својих људи и читаве организације Благовести. јер, ако нисте на списку СКВРиЗ која је централна управа у Русији, онда и нисте Козачка организација, а самим тим ни козак.
  Можда вама треба много мекше саопштавати овакве ствари, а ето ја колико сам могао, тако сам и урадио.
  Стога, Позивам ову двојицу да се уразуме или нека дају оставке. Ако правно не постоји могућност да се смене, на крају, сасвим је могуће да се направи нова Козачка организација у сваком месту и сваком региону света.
  Како радили, тако нам Бог помагао!
  Мој лични став је да је ово бешчасно понашање ове двојице те да не заслужују да буду ни козаци, а камо ли атамани.

 8. Ђоковићу, не будали делијо незнана!
  СКВРиЗ је један од 1000 козачких удружења или Савеза у Русији.
  Да ли сте чули за Козицина Николаја Ивановича. Или Черкашина, Затулина.
  Вранић је радио све да помогне да се тај Центар оснује, али је Предраг Ђоковић неспособан да ствар покрене. СКВРиЗ неће моћи дивљачки да наступи, него МОРА да поштује законе Србије. Биће да има козака и без СКВРиЗа. Отворили сте сатјт да бљујете неистине, да гурате дивљаштво и самохвалисање. Нека вам буде.
  Колико сте удружења учланили у Центар? Изгледа да су сви појурили код Ђоковића! Ко ће прије, њему двије.

  1. СКВРиЗ је Централна Козачка организација. Верификација је обавезна, како за удружења, тако и за козаке појединце. Мораш прво знати знање да би био било шта и било где. Вама је познато на који начин су искоришћени козаци у име Русије да се прикаже у Црној Гори како се Русија меша у суверене државе да се буквално представила тамо терористичком државом јер су наводно хтели да убију Мила Ђукановића и ко зна шта све да ураде. А чињеница је да је цела операција смишљена од оних који и јесу власт. Пошто видесмо да наша власт такође здушно помаже Милу око лажног атентата, а држали су двоструког убицу осуђеног у Хрватској на преко 20 година затвора чувеног Синђелића за такве операције кад им шта затреба. Ако имате иоле мудрости, ради практичних ствари, време је да прихватите да је Козаштво централизовано и у Москви и на Балкану, јер ко буде ван тог списка, неће се звати козак. Може сам себе да зове, али у Москви је списак. Баш због таквих проблема који су веома могући. И шта се овде испоставило! Тачно оно што са горе написао: да су шефови Благовести лажни козаци који ћерају свој бизнис план. Господо, ћерајте, али ван списка. Тако ће бити или ће Земља престати да се окреће!
   Што се тиче питања за Козицина, како га не би знали он је веома познат као изразито АНТИРУСКИ, ви или нисте обавештени или сте промашили идеју о томе шта је Русија, православље, ко жели да уништи и Србију и Русију, православље, козаштво! Ево, кад будеш имао, поштовани Небојша, Времена, погледаћеш тог твог Козицина у којег се заклињеш.
   Козицин је познат за почетак по једној изјави да је ЛНР, Луганска народна армија једна терористичка банда која силује и убија! Тај пацов за кога мислите да је неки козак је само један пример тога што сам горе написао, а тичће се циркуса који се од козаштва направио.
   http://news.bigmir.net/ukraine/873237-Boevik-Kozicyn-ob-javil-terroristov-LNR-ubijcami-i-nasil-nikami-
   И због тога се ЦЕНТРАЛИЗУЈЕ. Путин, Водолацки, Станојевић! Коме то није јасно немој да нисам написао, јер ове активности су орочене, списак ће у једном моменту бити затворен. Иако је Вранић помагао, он је очигледно сарађивао са лажним Козацима. И никаквим људима. чујем и да прети, редом зове и малтретира. Овакви поступци су срамота, прво, он је старији човек, друго, зар је то разумевање закона времена којима треба да се прилагоди!?
   Ја вас позивам да се уразумите, да схватите ове информације и активности веома озбиљно.

   1. Да напишем и о Затулину. Он је са Водолацким брат, 20 година има сарадњу у Украјини са Станојевићем, а то не знате. Козак, народни посланик, и Драган је био такође посланик.
    Правите смутњу јер Затулин има исти став према тој свраци Козацину који је ЛАЖНИ КОЗАК, А И ВИ СВИ АКО ТАКО НАСТАВИТЕ ДА МУТИТЕ ВОДУ, ПОСТАЋЕТЕ СВИ ДО ЈЕДНОГ ЛАЖНИ КОЗАЦИ, ЈЕР НИСТЕ ДОРАСЛИ, ЈЕР НЕ ЗНАТЕ ШТА СЕ ДЕШАВА И НЕ ПОЗНАЈЕТЕ ЗАКОН ВРЕМЕНА.

 9. Ђоковић није козак. Не поштује Кодекс. Пише латиницом, заборавио ћирилицу, верујем да не носи ни крстић на телу.

 10. Е мој Ђоковићу, јадна ти мајка. Сви светски козаци под Водолацким и лажним генералом украјинских козака Станојевићем (који су га протерали)? Ајде да поверујемо, да аплаудирамо. Имам фирму у Дњепру (раније Дњепропетровск) скоро 20 година. Нека дијаспора оцени лопова Станојевића.
  Козицин је прави козак, јесте бандит, јесте борац без милости, јесте поклоник Русије и борац за руску и православну ствар.
  Водолацки јесте љубоморан на Козицина јер нема ни једног козака (осим мог пријатеља команданта Ђаконова који сарађује са Козицином) који су са људством козацима у одбрамбеним редовима-
  Ђоковићу, одаклен си, откуд адвокатишеш за надуваног Станојевића. Да ниси уредник Сајта, да пустиш ове праве вести.

  1. Алавања усташа и презиме усташко,зато је јасно одакле оволики смрад из тебе усташо! Ти си само један болесник коме не треба објашњавати ништа, јер усташа разуме само један начин комуникације….

  2. А ко сти то ти? да питамо мало Ђаконова о теби и да видимо шта ће да каже човек о „свом пријатељу“ ))?

  3. Који си ти јунак кад не смеш да се представиш, ајде роде, неће ти пасти круна са главе! Питаћемо Ђаконова на крају ко си ти кад не смеш ни да се представиш, а пљујеш по његовом атаману и свим козацима. Ево га ваш Козицин на којег се позивате, јел ово част козака који издаје род свој и територије? http://www.rosbalt.ru/video/2014/11/18/1338726.html. Твој прави козак, козицин је проглашен за издајника у козачком парламенту, ваистину, издајника, као што си ти и сви који не знају о козаштву и Русији ништа. А не знају ни о Србији колико се види, људи из прошлог миленијума који сте направили циркус од козаштва.
   Сујетна гомила може да прочита како је оглашен Козицин.
   http://kazak-center.ru/news/ataman_kozicyn_objavlen_predatelem_podlinnykh_kazachikh_interesov/2017-02-07-3265

 11. Путин, Водолацкий, Станоевич!
  Дотле је дошло. Bravissimo!
  Хитно слику на сајт. Да се Путин обрадује.
  Мили Боже шта ова братија умишља.
  Не брукајте козаке, угасите овај фантомски сајт.
  Умножићу цео садржај сајта и послати амбасади у Москви на оцену.

  1. Тако је, три највећа човека и родољуба!! А теби ја могу да дам нешто из доњег дела тела,па да на њему што пре одеш до амбасаде да предаш садржај сајта )))))) Какава глупа дилеја од човека ха ха ха ха

  2. Да! Та три имена која си поменуо, код свих адекватних људи, буди емоције великог патриотизма, љубави према свом народу! у твојим годинама фантазија је део сенилне болести па ти се чини да су званични сајтови „фантомски“..
   Можеш сајт да пошаљеш и у Америчку, Израелску и било коју другу,тим боље у Москву ))) а можеш и Папи Римском, то је за мене страшна претња, равна смаку света!))))
   Мој савет и то бесплатно! Треба терапију користити редовно и адекватно,да те не доводи до оваквог стања свести)

 12. Управо прочитах на Фејсу крик и апел неког другог Ђоковића, где позива
  „Ујединимо се у праву козачку линију генерала Виктора Водолацког на Балкану под одговорношћу генералног атамана за Балкан, будућег генерала козачке војске, сада пуковника, Драгана Станојевића у име Бога“
  Ђоковић не рече која је то крива козачка линија? Има ли још негде козака, сем код будућег тулумбаса козачког генерала Станојевића?
  На сајту је његова биографија где је црно на бело написано да је Станојевић козачки генерал. Повежите мисли.
  Колико у Србији и на Балкану има регистрованих козачких удружрња?
  Одговорите на питање – колико од њих је Станојевић удружио и ујединио у Балкански Савез?

  1. Ако си женско, боље иди спремај питу и ручак ако имаш породицу. Ако се кријеш иза женског имена то говори о теби највише, јер ти немаш му..а ни своје име да напишеш.. За тебе су и Водолацки и Станојевић мисаона именица и сан који неможеш доживти за живота,а верујем да живиш још три неби могао ни чизме да им лижеш!

 13. „У нас был казак на „Тулумбасах“ (фестиваль казачьей культуры — ред.), так у него были погоны серьезней, чем у Жукова.
  Я считаю, что таких надо передавать в органы МВД, и я принес материалы, которые отдам силовикам. Как раз по таким „ряженым“. В России есть такой опыт. В Челябинске остановили машину генерал-лейтенанта казачьих войск, сняли с него погоны и оштрафовали на 1500 рублей. У нас в Крыму есть гетман Карпов. У него маршальские звезды“, — сказал Владимир Миронов, атаман Крымского окружного казачьего общества.
  Заместитель полномочного представителя Президента РФ в Кримском Фед Округе и председатель комиссии Владимир Алексеевич Бобровский согласился с таким предложением.
  „Я не устаю говорить про прошедшие „Крымские тулумбасы“. Таких погон, которые некоторые нацепили, я никогда не видел! Наши маршалы, которые похоронены вдоль кремлевской стены, наверное, как пропеллеры крутятся! Они что хотят, то на себя и вешают: лампасы, звезды, регалии и так далее. Я видел многих казаков, которые нацепили на себя ордена „Красной Звезды, „Ленина“. Люди гибли за эти награды, а эти нацелили и ходят. Там такие „кавалеры“ — по пять-десять наград“, — заявил Бобровский.

 14. Поред Предрага и Драгана појави се и козак Владо Ђоковић. Све го Црнокурац, који би да самном преспава.
  Када одговорите на проста питања,
  Колико у Србији и на Балкану има регистрованих козачких удружрња?
  Одговорите на питање – колико од њих је Станојевић удружио и ујединио у
  илегални Балкански Савез?
  …идентификоваћу се и лећи, да вас сачекам!

  1. Бар си могао бити мало оригиналнији, па написати своје право име. Јадан је човек који се боји свог имена и крије се иза жена! Такви нису достојни никквог одговора,то је категорија ЛГБТ популације и далеко од козаштва. Могу само да ти купим неку хаљиницу да на следећој геј паради изгледаш „сексипилније“ ..

   Могу ти одговорити и на ово питање,али не бих баш детаљисао, да не оптерећујем твоју психику,која је врло танка и питање је дана када ће отказати, јер је већ у дубоко нарушена…
   На Балкану има наших чланица, козачких организација и удружења већ у свим државама,тако су у нашем савезу из РС, Србије, Ц,Горе, Бугарске, Македоније, Грчке и идемо даље..

 15. Видаковић је за вас цар. И Саша Невски из Рукумије. Ја за њих навијам.
  Удружите их, они знају све процедуре.
  Налимов је главни, човек који мисли и организује.
  Станојевић је административни козак, натакао украјинску маршалску униформу и пола ордења са бувљака. Много је скроман, то му гарантује успех на свим пољима.
  Под хитно код Вучића да га именује у неку фотељу, за добру платицу. Да настави послове које је усавршио у Украјини. Станојевићу треба имунитет! Зна он зашто!

  1. На жалост, ја нисам докон као ови „озабочени“ пензионери, који су доживели старост а нису усвојили, нити преодолели дечије комплексе. Модератори су ми јавили да овде постоје људи са великим животним достигнућима под називом „искомплексирани пљуватори“ и врло не културни људи. Због поштовања према адекватним козацима,одговарам;

   1. Што се тиче ,како ти рече „Саша Невски“ из Рукумије, могу рећи да је фин момак, да се поштујемо и сарађујемо а ускоро и још ближе.

   2. Што се тиче Видаковића, човека не знам лично, али поштујем његов рад, јер је урадио много више од вас, самозваних и искомплексираних.
   3. О Налимову, немам шта да кажем,то су рекли Руски органи и браћа козаци.
   Какав сам ја козак, на срећу,није теби судити,јер да је другачије,ти би био оно што сам ја а овако си … нико!
   Свака моја медаља је наравно потврђена и уручена од највиших представника козачких структура као и државних службеника,али ти то не можеш да схватиш, јер је твој ниво, ниво „бувљака“ у сваком погледу.

   Имунитет ја имам одавно и зарадио сам га својим ауторитетом у неколико држава и за свој народ а исто тако имам имунитет од овакве врсте отрова, који вам се враћа назад, јер ја имам пелцер на ту врсту отрова.

 16. Пошто нема коментара на руски текст, закључих да браћа Ђоковићи и Станојевићи не знају руски. Замолила сам моју московску «преводилицу» Ану (са лиценцом за руски и енглески језик) за необавезни (неоверени, неплаћени) превод.
  Ана се није снашла са речју «тулумбаси» па ћу покушати да помогнем. Тај појам на српском могао би да има значење «водич мечке на вашару тј. мечкар». Или „циркуант, можда кловн“)
  Почетак превода
  «Имали смо фестивал козачке културе «Козак на Тулумбасима“. Тај козак имао је еполете озбиљније него Жуков.
  Сматрам да такве треба пријавити органима Министарства унутрашњих послова, а ја сам донео материјале које ћу предати безбедносним структурама. Само за такве „ряжене“. У Русији већ постоји такво искуство. У Чељабинску је заустављен аутомобил генерал-лајтанта козачких трупа, са рамена су му откинули еполете и казнили са 1500 рубаља. На Криму имамо Гетмана Карпова. Он носи звезде Маршала „, рекао је Владимир Миронов, атаман Кримског окружног казачког удружења.
  Заменик пуномоћника представника председника Руске Федерације кримског федералног округа и председник комисије Владимир Алексејевић Бобровскиј сложио се са таквим предлогом.
  „Не умарам се да причам о прошлим „Кримским мечкарима „. Таквих еполета на раменима које су неки накачили никада нисам видео! Наши маршали, који су сахрањени дуж Кремаљског зида, вероватно, се преврћу у гробу! Они што желе то и накаче: лампаси, звезде, регалије и свашта. Видео сам много козака, који су на груди окачили орден „Красной Звезды, „Лењина“. Људи су гинули за те награде, а ови накачили и носе. Међу њима су такви „каваљери“ – носе пет до десет награда, „- изјавио је Бобровски. (крај превода)
  Наши Жоковићи. илегално, без икакве регистрације, шире такве лажи и неистине да се човек згрози Они су неписмени, не схватају да у Србији постоје Закони, да удружења, предсравништва, центре – треба легализовати.
  Њихов Центар илити представништво нема ни седиште, ништа. Фалсификован печа, ташну, мађну и ордење. Уместо да свој рад легализују, они луњају по Србији тражећи козачке станице легалних удружења, да им се придруже у незаконитом раду. Растурају оно што годинама функционише. Знам да их је на ово упозорио прави и честити атаман Војислав Видаковић. Али – за „мечкаре“ то не вреди. Да ли је са „мечкарима“ упознат њихов спонзор Водолацкиј и да ли их за то плаћа. Ту је нешто сумњиво – ко за кога ради?

 17. Јавио се и тулумбас Драган (Ђоковић) са имунитеттом у Украјини и другим замљама (Бугарска, Црна Гора, Бих, Албанија, Македонија…). Чувају њега и његово седиште (на Балкану, да ли на планини Балкан?) државе као драгуљ, али не одговори ни на једно питање, него баљезга да ….На Балкану има наших чланица, козачких организација и удружења већ у свим државама, тако су у нашем савезу из РС, Србије, Ц,Горе, Бугарске, Македоније, Грчке и идемо даље… Идете даље, а не наведосте ни једно регистровано удружење из Србије у вашем Центру или Балканском Савезу , напр Видаковића, Ђинћића… Вранића сте избацили…
  Немате и не можете да имате чланица, јер нисте регистовани, ви сте лажни фантомски Центар све док га не легализујете. Ђоковићи, ви урушавате оно што како – тако функционише. Немате МАГНЕТ да привучете, да вам сви са весељем приђу, него силујете, разбијате, опањкавате… Приђите људима као козак, а не као силеџија. Не схватете да сте ви као козачки генерал или пуковник или сотник – равноправни са свим осталим козацима независно да ли имају неки чин. Изгледа да козаке посматрате са висине надуваног празног балона.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *